Šumava |  Sušice |  Čkyně |  Prachatice |  Kvildsko |  Vimperk |  Volary Webkamery:  Šumava |  HumlNET |  ČHMÚ Počasí |  Ubytování Šumava Vyhledávání

Důležité kontakty

Informace o využívání

• Tisková zpráva: Referendum

REFERENDUM

MěÚ Sušice vyzval celkem 3x (naposledy 28.5. 2021) přípravný výbor k odstranění domnělých nedostatků Návrhu na konání místního referenda spočívajících v nedostatečném odhadu nákladů spojených s realizací rozhodnutí přijatého v referendu.

ref

V souladu s výzvou přípravný výbor celkem 3x, naposledy 3.6. 2021, doplnil Návrh na konání místního referenda dle požadavků MěÚ Sušice,“ sdělil Jan Janda, zmocněnec přípravného výboru.

Jan Pelech dodal, že vzhledem k tomu, že některá vyjádření MěÚ Sušice považují za obstrukční až zákon přesahující, rozhodli se zaslat prostřednictvím svého právního zástupce Návrh na soudní řízení Krajskému soudu v Plzni. Žaloba byla zamítnuta pro předčasnost, soud konstatoval, že je třeba vyčkat na uplynutí zákonné lhůty 15dní na reakci MěÚ Sušice od posledního doplnění.

Právní zástupce přípravného výboru informoval MěÚ Sušiceže z názoru soudu vyplývá, že vytýkané vady považuje za odstraněné a pokud MěÚ Sušice stále nepotvrdí úplnost návrhu, je přípravný výbor připraven opakovaně zahájit řízení o určení úplnosti návrhu a požadovaného výsledku se dobrat soudní cestou.

196803729 478059016829124 7643955426257413646 n

Referendum se bude projednávat tuto středu 16.6.2021 na zasedání zastupitelstva , které začíná od 16h v sušickém kině.

Byl zřízen transparentní účet, kam je možné zaslat libovolnou částku na podporu propagace a přispět na náklady spojené s referendem jako je propagace referenda a právní služby.

č.ú. 53111222/0300.

-TZ-