25

S novým řidičákem vyrazili do ulic

A máme ho!  Radovalo se téměř padesát nových “řidičů”, kteří vítězoslavně třímali kartičku  se svou fotkou, kde stálo, že jsou držiteli dětského řidičského průkazu.

 

50

 

Na dopravním hřišti ZŠ Lerchova to minulou sobotu žilo. Policejní auto, hasičské auto, spousta dopravních značek, kol, dětí… Po úspěšných minulých ročnících akce “Dětský řidičák”  pořádalo Mateřské centrum Medvídek, za podpory města Sušice, letos další.  A opět se setkal s velkým zájmem ze strany dětí i jejich rodičů, kteří odpovědně dbají na to, aby se jejich ratolesti už odmala učily bezpečnému pohybu v silničním provozu.

 

26

 

K vidění tu byly nejrůznější modely bicyklů, koloběžek, tříkolek i odrážedel, na nichž malí  řidiči úspěšně brázdili  připravenou silnici s křižovatkami i přechody pro chodce (nejmladší účastnicí byla Kačenka Kosířová, r. 2011). Dopravní výuky, včetně společného absolvování záludností dopravního hřiště,  se ujali policisté Monika Potužníková  a Václav Šmat.

 

12

14

 

Ale nestačilo jen  bez chyb projíždět silnicí, děti musely splnit i vědomostní dopravní test, při němž by se možná zapotili i někteří dospěláci. Těm pak připadla úloha “spoluhráčů” a pomocníků při zajišťování technického zázemí (svačina, pitný režim, dohled nad fair play), týmových parťáků při hašení požáru a nakonec asistentů  při podvečerním opékání špekáčků, které tradičně akci zakončilo.

38  43

 

Řádně pyšní  noví řidiči si domů odnesli kromě diplomů a nových řidičáků i spoustu hezkých zážitků z odpoledne stráveného se svými rodiči a nepokazilo jim je  ani počasí, které  o sobě dalo vědět krátkou přeprškou.

60

 

Celý “medvídkovský” tým, policisté, hasiči, rodiče  a dobrovolníci, kteří se na akci podíleli, zaslouží poděkování za uspořádání a především za snahu o správnou výchovu dětí nejen na silnici.

 

Další fotografie si prohlédněte ZDE.

 

Mnoho šťastných kilometrů a spoustu krásných zážitků na společných cestách novým řidičům přeje

redakce www.sumava.eu

foto: MC Medvídek -mk, el-