Neseďte doma, můžete přijít o…

Jestli jste ještě nestihli využít téměř letních dnů k venkovním aktivitám (určitě už je máte ale naplánované), nebo pokud dáváte přednost kulturním pořadům, pak vás květen rozhodně nenechá v klidu.

 

A že se tu nic neděje? Tak čtěte:

(ověřeno/ aktuálně) Už od pátečního večera (10. 5.) se můžete víkendově naladit se SKA kapelou Tleskač v sušické sokolovně, před koncertem krásně stihnete nevšední výstavu filmových plakátů v sušickém kině. Zlákat vás ale může i ochutnávka výborných vín v podvečer na Svatoboru.

 

V sobotu dopoledne se nejen děti zaměstnají přípravou a vymýšlením dárků pro maminky k jejich nedělnímu svátku, aby odpoledne mohli všichni společně vyrazit na oslavu svátku studentského  – Majáles má tentokrát podtitul „ve znamení zvěrokruhu“ a vyplní váš čas až do pozdních večerních hodin. Jestli rádi cestujete Šumavou, pak se určitě nezapomeňte zastavit na Kubovce, kde můžete být svědky Guláš Cupu – kromě mistrovských kulinářských výtvorů tu bude hrát živá muzika a děti potěší zábavné doprovodné akce.

 

V neděli samozřejmě nezapomeňte na maminky! Jako dárek jim můžete dát třeba vstupenku na první přímý přenos baletu z Velkého divadla v Moskvě – Romeo a Julie je nesmrtelné dílo ve všech podobách po dlouhé generace. Tatínkové a příznivci „drsnějších“ sportů si mohou odskočit na náměstí, kde se bude odehrávat další ročník kvalifikačního závodu MČR 2013 STIHL TIMBERSPORTS SERIES – CZECH CUP města Sušice. Představí se nejlepší sportovní dřevorubci České republiky a při jejich exhibicích i soutěžních vystoupeních je rozhodně co obdivovat!

 

anoncekvetenpelmel

 

A to je jen stručný výčet akcí, které můžete o víkendu absolvovat. Pozvánky a termíny najdete aktuálně v upoutávkách, ale už teď si z kalendáře akcí můžete „vytáhnout“ to, co vás zajímá a co nechcete propásnout. Květen je tradičně bohatým měsícem na kulturní, sportovní i společenské akce – symbolicky otevírá letní turistickou sezónu sportovním svátkem za účasti mnoha hvězd, Sušickými slavnostmi se zajímavými hosty, nebude chybět ani již tradiční uvedení premiéry nové hry místního ochotnického spolku SCHODY (tentokrát jde o život!) a….

 

Ale vlastně si vybírejte sami. My vám k tomu přejeme pěkné počasí, dobrou náladu a hodně zážitků! A nezapomeňte, že pokud ulovíte zajímavou „jarní fotografii“, do konce května ji můžete poslat do naší fotosoutěže.

 

Příjemný květen vám přeje redakce www.sumava.eu.

 

 

Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Nevyužívejte dílo komerčně-Zachovejte licenci 3.0 Česko