Majáles 2013: ve znamení zvěrokruhu

Nebude-li pršet, nezmoknem…

 

Tak to si asi při pohledu z okna na dnešní počasí říkají pořadatelé letošního studentského svátku – Majálesu. Podle slov Mileny Naglmüllerové je počasí každoročně sázkou do loterie a každý rok musí spadnout alespoň pár kapek: “To bychom snad byli na jiné akci, kdyby nepršelo,” říká s povzdechem.


Letos pokračuje tato tradice už 19. rokem. A co si organizátoři připravili pro tentokrát? 

“Letošní Majáles sušického gymnázia se ponese v duchu “Znamení zvěrokruhu”. Každý Majáles má své téma a tentokrát se budeme věnovat vzdušným znamením – Blíženci, Váhy, Vodnář – a osobnostem v těchto znameních narozeným.

 

 

Každá třída od primy po sextu, včetně 1. a 2. ročníku, si připravila své vystoupení, které v ucelené podobě předvedou studenti jako každoročně ve Smetanově sále Gymnázia v Sušici v sobotu 11. května ve 14.00 hodin. Dotkneme se takových osobností jako Jacques Offenbach, Dmitrij Ivanovič Mendělejev, Jiří Suchý, Jaromír Jágr a další.

 

Ale nečekejte jen výčet suchých fakt a životních dat – každého se pokusíme představit tak trochu po svém. Někoho tancem, někoho zpěvem.

 

Pak proběhne jako každoročně festival studentských rockových kapel. Tentokrát ale zcela netradičně v 17.00 hodin na Fufernách – vzhledem k přestavbě Santosu. Z toho samého důvodu bude festival v minimální formě. Vystoupí pouze 4 kapely – Volkmen, UG Strýčkova zahrádka a Sirkyskon. Jako host pak ještě strakoničtí The Average,” zve diváky za všechny pořadatele  Milena Naglmüllerová a dodává, že  i letošní program podpořilo město: “Majáles již mnoho let finančně podporuje město Sušice ze svého grantového programu – za což velmi děkujeme!”

 

Tak se přijďte i vy podívat, jak  to dopadne s Jaromírem Jágrem v Sušici a jestli náhodou Mendělejev právě tady neobjevil další prvek…..

majales (2)

-as-