019

Budětický nováček kouše

Budětický nováček kouše a kouše!

IV.B třída je letos velmi nadstandardní. Nevídané drama o postup, překvapivé výsledky a minimální bodové odstupy na čele dávají tušit lítý boj až do konce. A Budětice, tento nováček s řadou mladých, ale nadšených kluků bude zřejmě jazýčkem na postupových vahách.

V prvomájovém trojzápase nejdříve zbytečně zaváhal doma se Soběšicemi, když jasný zápas a vedení 2:0 neudržel a vyhrál až na penalty – v hlavní roli brankář Martin Novotný. Pak ve Svéradicích po nadějném průběhu a vedení O:1 ještě v 60. min. zdrcujích porážka 5:1 a cesta do Myslíva, který v tu chvíli tabulku vedl. „Vodní pólo“ nakonec skončilo 1:1 a opět penalty a opět skvělý budětický brankář, tentokrát Pavel Toucha alias Kouba, který ze čtyř penalt chytil dvě a byl za hvězdu.

017

Kromě nadšených hráčů mají Budětice i nadšené diváky a každý soupeř si mne ruce, najednou je jejich stadionek plný, buřty jdou na dračku a pivo teče proudem. V Buděticích dostanete klubové šály, malé dresy do aut a o euforii svědčí i snímek Z.Frančíka s klubovou nášivkou na zástěře právě při prodeji buřtů.

 

Svůj azyl mají budětičtí v Rabí a pod hradem jsou hlavními ofenzivními tahouny Petr Janečka s Romanem Melkou. Na poslední snímku je samozřejmě zablácený, ale šťastný hrdina z Myslíva – náš Kouba.

019

 

052

Text a foto R.Töpfer