Taneční laboratoř: elixír 2

TANEC PRAHA v Sušici – druhý ze tří –

Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA zavítá během svého jubilejního 25. ročníku také do Sušice. Festival jsme představili v minulém příspěvku, dnes se seznámíme s druhým bodem ojedinělého programu, který mohou diváci v Sušici zhlédnout 16. června od 20. hodin připraven v multifunkčním sále sušického kina, jako součást komponovaného večera s názvem EVROPSKÁ TANEČNÍ LABORATOŘ.

EVROPSKÁ TANEČNÍ LABORATOŘ
Oblíbená mozaika experimentů a zkoumání pohybu z různých koutů Evropy

Sušice, 16. 6. 2013 ve 20.00 hod.
Howool Baek (KR/DE) & Matthias Erian (AT): NOTHING for body
Andrea Miltnerová (UK/CZ): Tanec magnetické balerínky
NANOHACH & Lea Švejdová: Suna No Onna | Písečná žena

Dnes představujeme:
Tanec magnetické balerínky
Andrea Miltnerová (CZ/UK)

andrea

 

„Za celou dobu se téměř nepohnula z místa, přesto dokázala v divákovi vyvolat takřka transcendentální zážitek z dokonalosti pohybu… místo kladení otázek křičí svým tělem osvobozující odpověď, kterou je krása.”

 

Pohyb v kontextu obrazu a zvuku – obraz a zvuk v pohybu. Magnetická balerínka těká uprostřed minimálního, avšak mnohodimenziálního prostoru, který umožňuje rozšířené vnímání a prožívání tance. Intenzivní pohybové sekvence ve spojení se zvukovou koláží a úzce napojeným, pohyblivým světelným designem předkládají nenásilné, místy iritující, jindy zranitelné osobní svědectví o urputné obsesi pohybem. Projekt byl vybrán mezinárodní sítí Aerowaves jako jedno z dvaceti prioritních představení na rok 2013.

 

Andrea Miltnerová – britská tanečnice a choreografka českého původu, která žije trvale v Praze, se už řadu let koncentruje na barokní tanec a jeho kreativní fúzi s dalšími tanečními technikami, především současným tancem. Narodila se v Londýně, kde vystudovala klasický i moderní tanec. Do Prahy přišla za souborem baletu Národního divadla. Spolupracuje jako performerka s řadou domácích a zahraničních tvůrců. Tančila v barokních operách v Národním divadle v Praze, v barokním divadle v Českém Krumlově, na festivalech ve Slovinsku a Maďarsku.

 

Předprodej vstupenek v kanceláři Sušického kulturního centra: každý den od 8 – 16 hodin a vždy hodinu před projekcí na pokladně kina.Online rezervace a předprodej možný také na www.kinosusice.cz. Cena vstupného: 150 Kč | dospělý; 90 Kč | dítě, student, senior, ZTP, ZTP/P .

(ssh,as)

Mediálním partnerem akce je také www.sumava.eu.

V posledním příspěvku k 25. ročníku Mezinárodního festivalu (15. 6.): NANOHACH & Lea Švejdová: Suna No Onna | Písečná žena

plakatek