Policejní prezident zasedal v krizovém štábu

Policejní prezident zasedal v Ústředním krizovém štábu, na Šumavu přijel ředitel jeho kanceláře


V rámci instrukčně metodického zaměstnání (IMZ) se sešlo na šest desítek členů poradní komise policejního prezidenta. Třídenní školení v příjemném prostředí Wellness & Sport Hotelu Šumava v údolí pod Kašperskými Horami měl původně navštívit i policejní prezident plk. Mgr. Martin Červíček. Ten je ale vzhledem k povodním naplno vytížen jednak návštěvami mezi sloužícími policisty přímo v terénu a zároveň aktivní činností v Ústředním krizovém štábu, na jehož dnešním zasedání mj. zazněla informace policie o dosavadním vývoji bezpečnosti a ochrany osob a majetku v souvislosti s krizovou situací a zhodnocení koordinace spolupráce s ostatními složkami IZS.

 

Poradní komise policejního prezidenta se ve své činnosti zabývá personálními kauzami příslušníků Policie ČR (např. odvoláními policistů propuštěných nebo postavených mimo službu) a ve spolupráci s analyticko-legislativním oddělením policejního prezidia je projednává z hlediska dodržování platných právních předpisů. K jednotlivým případům, které posuzuje, pak zpracovává pro policejního prezidenta návrh rozhodnutí ve věci samé. Mimo další činnosti se členové poradní komise seznamují s novinkami v legislativě, které jsou pro jednotlivé oblasti a případy aktualizovány s ohledem na vývoj právního, sociálního i politického systému země.

 

Podporu a poděkování přítomným přijel vyjádřit jako předseda poradní komise policejního prezidenta ředitel kanceláře policejního prezidenta, plk. Mgr. Miloš Bednařík.

m bednarik

 

 

„Poděkování za svou práci si bezesporu zaslouží, protože členství v komisi vyplývá sice z rozkazu policejního prezidenta, ale činnost člena komise vykonávají policisté a zaměstnanci nad rámec základních služebních a pracovních povinností. Ačkoliv jde „jen” o poradní orgán, vykonává svou práci velmi zodpovědně a doporučením, která komise policejnímu prezidentovi v jednotlivých případech předkládá, je vždy věnována patřičná pozornost, neboť jsou zákonem stanovenou součástí rozhodovacího procesu ve věcech služebního poměru”, řekl ke své návštěvě plk. Bednařík.

 

Poznamenal také, že i za tu krátkou dobu, kterou zde strávil, měl možnost vidět alespoň něco málo ze zdejší krajiny. Stejně jako prostředí a úroveň hotelu Šumava se mu zalíbila, a tak nevyloučil, že by na Šumavě brzy mohla proběhnout některá z dalších aktivit Policejního prezidia ČR.

Andrea Staňková, foto wsh