policie nove

Krimi – krádeže i drogy za volantem

Loupil, ale neunikl – ve zkráceném přípravném řízení šetří policisté z Obvodního oddělení Kašperské Hory případ krádeže, kdy byl zjištěn pachatel. Letos v březnu se 24letý muž ze Sušice vloupal na Kašperskohorsku do hospodářského objektu a ukradl zde jízdní kolo, nářadí a hliníkové sudy a z půdního prostoru domu vzal paroží, kolovrat a kytaru. Je obviněn z přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

 

Za volantem pod vlivem drogy – řidiče Peugeotu 405 odhalil test na omamné látky, který byl pozitivní na konopí, amfetamin a metamfetamin. Dvaadvacetiletého muže kontrolovali policisté v Kašperských Horách v úterý 4. června v nočních hodinách. Aby toho nebylo málo, muž navíc nemá řidičské oprávnění. Po došetření policisty byl případ předán správnímu orgánu k řešení.

 

Asi kutil – pravděpodobně hnán touhou po dopravním prostředku a hlavně po nářadí, se vydal loupit neznámý pachatel do rodinného domu v Sušici. V úterý 4. června si z něj odnesl dvě jízdní kola, svářečku, vrtačku i horkovzdušnou pistoli. Majiteli způsobil celkovou škodu za 47 150 Kč.

 

Cizinci se rvali se zbraněmi v rukou – ve zkráceném řízení řeší případ fyzického napadení z letošního dubna Policie ČR na Železnorudsku. Muži ve věku 25 a 36 let, oba cizinci, se poprali na veřejném místě. Mladší napadl staršího úderem pěstí do obličeje a skleněnou láhví do hlavy. Napadenému muži způsobil zranění s nímž musel být hospitalizován v nemocnici. Napadený se bránil nejprve slovně, v průběhu hádky ale došlo i na nůž, kterým protivníka pořezal na ruce. I toto zranění si vyžádalo lékařské ošetření. Oba cizinci převzali sdělení podezření z přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví.

 

Vzali si kola, pneumatiky i naftu – v Horažďovicích o víkendu neznámý pachatel vnikl na oplocený areál společnosti a ze zaparkovaného vozidla zn. Mercedes odčerpal z palivové nádrže 250 litrů motorové nafty. Majiteli tak odčerpal 10 000 Kč.

Na Modravsku neznámý pachatel v noci z 3. na 4. června 2013 ze zaparkovaného podvalníku ukradl devět kol s pneumatikami. V tomto případě je škoda značně vyšší – celkem za 80 000 Kč.

 

(p cr, red)