Glamour ve stylu 30. let

Tradiční dvoudenní akce Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Sušici  se odehrála v tomto tdnu v sušické Sokolovně.

 

První den patřil prezentaci školy, oborů studia i učebních oborů. “Městečko plné našich služeb” – takový byl letošní název prezentace, připrvené nejen pro veřejnost, ale především pro žáky 9. tříd, kteří se právě rozhodují o  dalším studiu.

Návštěvníci měli možnost vyzkoušet si různé praktické činnosti, které předváděli žáci naší školy. Pozvání přijalo 210 žáků devátých tříd základních škol.

V rámci prezentace proběhl již třetí ročník soutěže „Studujeme cestovní ruch 2013″ pro žáky 7. – 9. tříd základních škol. Přihlášeno bylo celkem 10 tříčlenných týmů ze ZŠ Sušice, Lerchova ulice, ZŠ T. G. Masaryka ze Sušice a Šafránkova ZŠ a MŠ Nalžovské Hory. Soutěž měla dvě části. Test zaměřený na zeměpisné a dějepisné znalosti a práce s výukovým programem na slepé mapy. Vítězství zaslouženě patřilo týmu z Nalžovských Hor.

Žáky základních škol a jejich rodiče zve šola v letošním roce ještě jednou k návštěvě a seznámení – při Dnu otevřených dveří, který se uskuteční 29. 11. 2013 od 9.00 do 16.00 hodin přímo v prostorách školy (v hlavní budově, U Kapličky 761 v Sušici) a dále na odborných pracovištích.

 

Návštěvníci budou mít možnost prohlédnout si areál školy a přijmout pozvání na okružní jízdu s průvodcem po odloučených pracovištích školy. Nahlédnou tak do kavárny „U školy”, prodejny sympatických radiátorů, kadeřnictví, domova mládeže, školních dílen, nově budovaných laboratoří a autoservisu.

Dveře tříd budou otevřené. Bude v nich probíhat interaktivní výuka různých předmětů a zapojit se může každý, kdo bude mít zájem. Škola také představí své partnery, zástupce firem, které úspěšným studentům v příštích letech nabídnou zaměstnání.

————–

img 4372

Druhý den se nesl ve znamení krásy a elegance – GLAMOUR 2013, kadeřnická soutěž, tentokrát oslavovala  módu 30. let. Soutěžící připravovali své modely na téma “ORIGINÁLNÍ HISTORICKÝ PÁR”,jejich úkolem bylo vytvořit dámský a pánský účes na ples ve stylu 30. let 20. století. Byly k vidění opravdu neuvěřitelné kreace a nutno podotknout, že  rok od roku úroveň soutěžících roste. Už zdaleka nejde jen o účesy, ale o celkovou image, kterou  kadeřník pro svého “klienta” na zakázku vytváří.

 

Letošní soutěže se zúčatnilo celkem jedenáct družstev z devíti českých škol. Téma lákalo zvýraznit u modelů a modelek eleganci a přijít s kreativními nápady. S velkým soustředěním soutěžící vytvářeli nádherné vlny a lokny, které tvořily složité dámské účesy. U pánských účesů se soutěžící především zaměřili na perfektní střih s konečnou úpravou vystihující zadané historické období.

 

Odborná porota posuzovala nejen vlasovou úpravu, ale i celkový dojem, originalitu a slušivost. První místo obsadila Adéla Giňová a Michaela Valečková ze SOU Domažlice – místo poskytovaného vzdělávání Stod.

img 4370

 

 

 

 

Druhé místo získala Nelly Pavlíková a Liliana Jiřincová ze SOŠS a SOU Kadaň. Třetí místo patřilo Lucii Horváthové a Marcele Tirpákové také ze SOŠS a SOU Kadaň. Zvláštní cena poroty byla udělena Barboře Krampolové a Haně Kaiserové z ISŠŽ Plzeň.

Ocenění si i letos odnesli velmi pěkné ceny od kosmetických  a drogistických firem z oboru.

img 4348

-red,el-

 

Více z půvabů originální historie ve FOTOGALERII