Šampion Bady si vás najde

Zima na Šumavě není nikdy nudná, ať jste meteorolog, nebo lyžař. Pro každého má připraveno něco, za čím stojí za to sem vyjet. Nejinak tomu je i letos; přípravy na sezónu vrcholí nejen na sjezdovkách, stranou nezůstala ani správa parku která má pro návštěvníky hned několik „taháků“.

 

Oblibu si už v létě získaly vyjížďky po Šumavě koňmo, nemohou tedy chybět ani v zimě, kdy se můžete svézt na saních, třeba k nové přezimovací obůrce. Hvězdou letošní zimy je záchranářský pes Bady, který je vycvičen pro pomoc v terénu. Letošní zima bude na Šumvě pořádně nabitá – návštěvníky čekají desítky akcí nejrůznějšího zaměření.

 

Tou první důležitou je zahájení zimní sezóny v sobotu 2. prosince na Kvildě. Možná tam bude i Bady, který je vycvičený pro hledání ztracených lidí.

Označení šampion mu opravdu náleží, titul Šampion v plošném vyhledávání lidí, získal před pěti lety. Absolvoval i zkoušky pro hledání lidí zasypaných pod lavinou,“ doplňuje Tomáš Fait, náměstek pro vztahy s veřejností a zároveň psovod Badyho. Pravidelné ukázky „práce“ Badyho pro veřejnost se budou opakovat v IS Rokyta každé dva týdny.

 

{gallery}vimperk/2013/listopad/bady_kopie/{/gallery}

 

Kromě výletů na saních tažených koňmi, můžete s rodinou vyrazit na výlet na sněžnicích, organizovaných každý týden v IS na Kvildě, Stožci, v Kašperských Horách a nově na Rokytě.

 

Přezimovací obůrky pro jelenovitou zvěř mají také přírůstek další pozorovací místo v  Zahrádkách nedaleko Borových Lad. Zimní program zahrnuje i oblíbené přednášky Ladislava Čepičky, nebudete ochuzeni ani o tradiční tvořivé dílny, předvánoční klábosení, výlety do NP Bavorský les nebo kurzy antistresového malování, můžete si domluvit komentovanou procházku s pracovníkem Informační a strážní služby Správy NP a CHKO Šumava.

 

Přehled o všech připravovaných akcích najdete v nové brožuře, která je zadarmo k dostání na všech IS parku.

 

-red,tz-