Jiří Strach osobně uvede Anděla Páně

Dnes už klasický filmový pohádkový příběh, který si našel místo v milionech nejen dětských duší, bude uveden jeho režisérem, Jiřím Strachem, v sobotu na Mouřenci.

 

andel pane1 - kopie    andel pane

 

Příběh popleteného anděla Petronela v podání Ivana Trojana se pro šumaváky stal nezapomenutelným také díky lokacím v nichž se natáčel.

Ivan Trojan charakterizoval svoji andělskou postavu slovy:

“Popleta vejtaha, velké dítě, které přeceňuje svoje schopnosti a síly. Díky spravedlivému trestu, který mu vyměří Bůh v podobě Jiřího Bartošky,  to jest, že musí na Zemi napravit alespoň jednoho hříšníka, napraví, v podobě žebravého mnicha, sebe…”

 

Interiréry jsou z Českého Šternberka, exteriéry   hradu KAŠPERK, lesy v okolí Kašperských Hor, Kvildy a Špičáku, tržiště  je proměněným nádvořím Křivoklátu. A jak uvedl v jednom ze svých rozhovorů o fimu po jeho dokončení (v r. 2005)  sám režisér Jiří Strach:

 

jiri strach - kopie     strach 012 kopie

Nesmím zapomenout na kostel sv. Mořice u Annína, který byl založen ve 12. století, na románských základech stojí nádherná gotika  s původními freskami, místo fantastické a půvabné, zapomenuté kdesi v lesích. A tak fotogenické, že  filmařova dušička pláče dojetím.”

 

Pohádka okořeněná nadhledem a specifickým humorem, kde nejsou malé role, ale září hvězdami v každé minutě, se “vrací na místo činu” pravidelně.

 

I letos spustí promítačku právě Jiří Strach a vy všichni jste v sotobu od 20.30 hodin zváni na promítání  pohádky ANDĚL PÁNĚ právě sem, na fantastické a kouzelné místo, do mouřeneckého kostelíka.

Po promítání a krátké besedě s režisérem Jiřím Strachem  se můžete ještě vydat na komentovanou noční prohlídku kostela a kostnice.

 

jiri strach uvede na mourenci andela pane

 

-as, pm-

 

Vstupné je dobrovolné a bude použito na další provoz a údržbu Mouřence. I přesto, že areál bude osvětlen loučemi, doporučujeme přibalit baterku.