maso

ATLAS MASA – co jste asi netušili

logo hnuti duhaS podtitulem NETUŠENÍ ROZMĚRY KAŽDODENNÍHO NÁKUPU představí v úterý na tiskové konferenci v pražském informačním centru OSN experti

ATLAS MASA.

Nad  výsledky nové studie, nazvané právě Atlas masa, tak otevřou rozpravu o netušených rozměrech zboží, které každý den kupujeme v obchodech.

 

 Prozatím se v souvislosti s chovem zvířat mluvilo hlavně o poměrech ve velkodrůbežárnách, BSE nebo Agrofertu. Ale globální – a tudíž i český – trh s masem se v posledních letech skrznaskrz proměnil. Kde a jak vlastně vzniká maso? Proč se více šíří patogeny a jsou slabší antibiotika? Co všechno bude obsahovat naše každodenní maso? Jak s kuřaty, stejkem nebo uherákem souvisí vymírání vlků hřivnatých v brazilských savanách nebo ryb v mořích? Nebo krachující zemědělci v Africe? Proč jsou v každém koutě světa úplně stejné krávy? Co je JBS? Na tiskové konferenci představíme novou studii Atlas masa, která prozkoumává velkovýrobu masa, globalizovaný trh i důsledky pro každodenní život českých domácností.

 

V diskusi vystoupí: Josef Sklenář, biofarmář, farma Sasov, Romana Šonková, členka Ústřední komise pro ochranu zvířat, Tomáš Tožička, rozvojový expert, Educon Šádí Shanaáh, Heinrich Böll Stiftung Praha , Vojtěch Kotecký, programový ředitel Hnutí DUHA.

5. srpna 2014 v 11 hodin, Informační centrum OSN Praha.