Policejní mistrovství ČR na Šumavě

Šumava hostila Policejní mistrovství ČR v běhu na lyžích

 

pmcr 12

 

Více než sedm desítek sportovců z řad policistů a policistek se postavilo na start závodů Policejního mistrovství ČR v běhu na lyžích, které se odehrálo minulý týden na Šumavě. Letošní ročník navázal, po zhruba pětileté odmlce, na předchozí desítky let trvající tradici tohoto sportovního podniku. Rychlostní závod, kombinovaný závod a štafety prověřily připravenost běžců a ačkoliv ne všichni soutěžící byli se svými výsledky úplně spokojení, výsledné časy se rozhodně mohou měřit i s mezinárodní konkurencí. Takového klání se vítězové dočkají už za dva týdny – výprava české reprezentace bude hájit naše barvy na mezinárodních závodech v Deggendorgu 2. – 4. března.

 

pmcr 8

 

 

Spolupořadatelsky se na realizaci mistrovství podílelo Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje, oddělení vzdělávání Policejního prezidia České republiky, Centrum sportu Ministerstva vnitra, Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů a Sportovní policejní spolek Prezidium Praha, občanské sdružení. Kvalitní servis a zázemí našli účastníci mistrovství ve Wellness a Sport Hotelu Šumava v malebném Amálině údolí pod Kašperskými Horami, přímým dějištěm závodů byl lyžařský areál Zadov – Churáňov.

 

pmcr 9

Třídenní závody zahájil ředitel Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje plk. Mgr. Miloš Trojánek, osobně přijel účastníky podpořit plk. Mgr. Vladislav Husák, bývalý Prezident Policie ČR (2005-2007), současný ředitel Krajského ředitelství policie Libereckého kraje a prezident Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky. Popřál závodníkům kromě fair play i nezbytné sportovní štěstí a stejně krásné počasí, jaké je na startu provázelo první den.

 

Své účastníky do boje o mistrovské tituly, ty nejlepší sportovce z obvodních oddělení, kteří prošli sítem krajské kvalifikace, vyslaly všechny kraje kromě Zlínského a Karlovarského; zapojeny byly i útvary s celorepublikovou působností.

 

Výborná atmosféra, vynikající sněhové podmínky, počasí jako na objednávku a k tomu perfektní servis hotelových služeb – to vše podpořilo rozhodnutí pořadatelů uvažovat o umístění i některého z dalších ročníků na Šumavu – tady se, za celou dobu svého trvání, konala akce letos vůbec poprvé.

Jak potvrdil technický ředitel mistrovství, kpt. Mgr. Martin Kukačka, neshledali sportovci ani jejich technický doprovod nic, s čím by nebyli spokojeni, naopak si pochvalovali jak komfort ubytování, tak místní vynikající kuchyni i profesionalitu a vstřícnost personálu.

 

Toho, že Hotel Šumava mohl hostit tak prestižní sportovní podnik, jakým Policejní mistrovství ČR bezesporu je, si velmi vážíme a jsme rádi, že jsme dostali důvěru i pro následující rok. Děkujeme za uznání naší práce, které je pro nás závazkem do budoucna a věříme, že se účastníci dalšího ročníku budou moci přesvědčit o tom, že profesionalita a kvalita u nás není výjimkou a že i nadále služby hotelu zkvalitňujeme,“ poděkoval na závěr slavnostního setkání, při vyhodnocení výsledků a předání medailí a ocenění nejlepším, ředitel hotelu Šumava Ing. Jaroslav Hranička, MIM, poté, co na adresu vedení hotelu i jeho zaměstnanců vyslechl otevřenou chválu.

 

 

pmcr 33

Ředitel hotelu Ing. Hranička předal  ocenění za sportovní výkony v podobě víkendového relaxačního pobytu pro dva.

 

 

 

Kvalitní podmínky celého pobytu měly příznivý dopad i na výkony sportovců. Nejlepší ve svých kategoriích uvádí následující přehled:

 

 

kategorie pořadí jméno útvar
MUŽI I kombinační závod 1. Hrdina Pavel KŘP Pardubického kraje
2. Sopr Zdeněk Policejní prezídium ČR
3. Major Jiří KŘP Libereckého kraje
MUŽI II kombinační závod 1. Sikora René KŘP Moravskoslezského kraje
2. Veber Josef KŘP hl. m. Prahy
3. Konderla Marian ÚOÚČOS
MUŽI III kombinační závod 1. Karlík František KŘP Ústeckého kraje
2. Balatka Jaroslav KŘP Libereckého kraje
3. Král Josef KŘP Jihočeského kraje
ŽENY I kombinační závod 1. Vlášková Lucie KŘP Královéhradeckého kraje
2. Tučková Dagmar KŘP hl. m. Prahy
3. Hulínová Kateřina KŘP hl. m. Prahy
ŽENY II kombinační závod 1. Hloušková Marcela KŘP Olomouckého kraje
2. Randáková Růžena Pol. prezídium ÚSKPV
3. Tabachová Gabriela KŘP Pardubického kraje
SMÍŠENÁ ŠTAFETA 1. KŘP hlavního města Prahy
2. KŘP Libereckého kraje
3. KŘP Jihočeského kraje
SMÍŠENÁ ŠTAETA CELKOVÁ 1. KŘP hlavního města Prahy
2. KŘP Libereckého kraje
3. neoficiální (Ústí + PP)
RYCHLOSTNÍ ZÁVOD MUŽI 1. Sikora René KŘP Moravskoslezského kraje
2. Veber Josef KŘP hlavního města Prahy
3. Materna Jan KŘP hlavního města Prahy
RYCHLOSTNÍ ZÁVOD ŽENY 1. Vlášková Lucie KŘP Královéhradeckého kraje
2. Hloušková Marcela KŘP Olomouckého kraje
3.

Králová Lucie

KŘP Jihočeského kraje

 

 

Gratulujeme vítězům, gratulujeme i těm, kteří sice nestáli „na bedně“, ale snahou a obrovským elánem beze zbytku naplnili známe coubertinovské „není důležité zvítězit, ale zúčastnit se.“ Vítězové přebírali ceny z rukou náměstka ředitele Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje plk. Mgr. Romana Bláhy, Ph.D.

 

 

 

pmcr 18

 

pmcr 32

-as, foto B. Včeliš, as-

 

{gallery}susice/2015/02_unor/web.sumava/{/gallery}

 

Další foto ve FOTOGALERII