Nejlepší ležák dělá Modrava!

Jarní cena českých sládků je degustační soutěž, v níž se stále častěji objevují netradiční speciály minipivovarů. A ty jsou poslední dobou velmi vyhledávaným artiklem. Potvrdil to i letošní ročník,  z něhož jako vítězný minipivovar vyšel Holendr z Valašského Meziříčí a  nejlepší ležák je z Modravy!

 cena lyer

Velkého úspěchu se dočkal v soutěži minipivovarů pivovar Holendr z Valašského Meziříčí, jemuž se v hodnocených kategoriích umístily hned čtyři vzorky. Světlý speciál Holendr 14 vyhrál kategorii světlých speciálů a třináctka se v téže kategorii navíc umístila třetí. Světlý ležák skončil ve své kategorii na třetí příčce a světlá výčepní desítka byla vyhodnocena mezi světlými výčepními jako druhá nejlepší.

 

Nejlepším světlým ležákem byl vyhodnocený Lyer 11 z pivovaru Modrava, druhá skončila Brněnská 12 od Brněnské pivovarnické společnosti a třetí právě již zmiňovaný Holendr 11.

 

„Mám za to, že základem kvality našeho piva je neskutečně kvalitní voda, ze které naše pivo připravujeme. A opomenout rozhodně nemůžu osobu našeho pana sládka Jaroslava Kouby. Jeho světlý ležák získal již hlavní bronzovou cenu na soutěži Zlatá pivní pečeť a jeho nefiltrovaná dvanáctka skončila stříbrná. Beru to tedy jako další důkaz jeho kvalit,” řekl pro Novinky Radovan Lyer ze šumavského pivovaru Modrava.

 

Celý článek ZDE

 

lyer

-red, zdroj: www.novinky.cz, foto facebook Pivovar Lyer-