CZECH MADE na celý soritment

CZECH MADE na celý sortiment

 

může používat výrobce interiérových dveří SOLODOOR a. s. Sušice. Firma prožila navzdory krizi další růstový rok.

 

Společnost Solodoor a. s., přední domácí výrobce dveří a zárubní, dokázala v roce 2012 navzdory probíhajícímu útlumu ve stavebnictví meziročně posílit obrat ve finančním vyjádření o více než 2 %. Obrat firmy se zvýšil na 289,7 milionu korun. SOLODOOR tak navazuje na úspěchy předchozích let a pokračuje v růstovém trendu (v roce 2011 posílil obrat firmy o 3,6 %). Na pozitivních výsledcích SOLODOOR mají zásluhu především rostoucí prodeje inovativních modelů dveří, z nichž největší dynamiku vykazují modely s unikátním strukturovaným povrchem SOLO 3D.

 

Atraktivní inovace, stálou kvalitu a individuální přístup k partnerům považujeme za klíčové faktory, díky nimž se nám daří posilovat prodeje i v době ekonomické krize,“ uvedl generální ředitel SOLODOOR Martin Dozrál s tím, že podíl společnosti na trhu se pohybuje kolem 20 %.

martindozral

Martin Dozrál

 

V kusovém vyjádření firma prodala loni téměř 137 tisíc dveří, což představuje mírný pokles o zhruba 3 %, naopak o 2 % na 57,8 tisíce kusů posílil prodej zárubní. Růst prodejů ovšem táhnou především nové modelové řady a atraktivní povrchy dveří SOLODOOR s vyšší přidanou hodnotou.

 

Vůbec nejvýraznější meziroční zvýšení prodejů vykázaly produkty s unikátním strukturovaným povrchem SOLO 3D, který věrně napodobuje strukturu přírodního dřeva. Odbyt výrobků v designu SOLO 3D se meziročně zvýšil více než trojnásobně. K dalším prodejním hitům se zařadily modelová řada Polar se sněhobílým a vysoce odolným bílým lakem nebo variabilní řada rámových dveří Vertigo, která nabízí řadu funkčních doplňků, například v podobě háčků, tabule, flipchartu nebo zrcadla. Kvalitu všech produktů SOLODOOR loni potvrdila známka CZECH MADE, kterou firma jako jediná v Česku může používat na celý sortiment.

 

Podobný důraz, jako na kvalitu produktů, ovšem klade SOLODOOR i na zlepšování služeb pro koncové zákazníky i obchodní partnery. Ke špičkovým aplikacím na internetových stránkách www.solodoor.cz patří například Konfigurátor dveří, který umožňuje se jednoduše orientovat v široké škále modelů a sestavit si dveře podle přání. Na konfigurátor navazuje systém vizualizace dveří v interiérech, který dovoluje vybrané sestavy prohlížet přímo v konkrétních interiérech a posuzovat, jak ladí s vybranými barvami podlahy či stěn. Aplikace přitom představují vynikající nástroj i pro samotné prodejce a usnadňují jim komunikaci se zákazníky. Konfigurátor například skvěle funguje při tvorbě cenových nabídek. Vizualizace zase umí přímo na prodejně zastoupit architekta či bytové studio a dovolují prodejcům se zákazníkem finalizovat výběr dveří. Mohou posloužit i při tvorbě marketingových materiálů, letáků, plakátů apod. Před nedávnem navíc internet SOLODOOR obohatila speciální sekce určená architektům a projektantům. „Nesoustředíme se pouze na produkt, ale snažíme se nabídnout i řadu doprovodných služeb a vytvořit tak ucelený obchodní model,“ dodal Martin Dozrál.

 

loznice

 

Kromě České republiky prodává SOLODOOR své produkty i v zahraničí. Nejvýznamnější exportní destinací je Slovensko. Produkty SOLODOOR směřují rovněž například do Rumunska či Bulharska. Export se na celkové produkci společnosti podílí zhruba 10 %.

 

spolupraceucni

Firma spolupracuje s odbornými učilišti při přípravě učňů na praxi.

(tz)

SOLODOOR a. s. je česká společnost, která byla založena 1. 5. 1997 jako nástupnická organizace divize Dřevařské výroby SOLO Sušice a. s. V současné době vyrábí společnost SOLODOOR a. s. ročně cca 140 000 interiérových dveří a 60 000 obložkových zárubní. Podíl společnosti na trhu dosahuje zhruba 20 %. SOLODOOR a. s. je držitelem certifikátu ISO integrovaného systému řízení dle norem ČSN EN ISO9001:2000 a ČSN EN ISO 14 001:2004. Pro svůj kompletní sortiment získala SOLODOOR známku kvality CZECH MADE a také právo užívat označení Ekologicky šetrný výrobek. Na všechny své produkty poskytuje SOLODOOR záruku 5 let.

{jcomments off}