Unikátní záběry Šumavy

Za krásami Šumavy s Vladislavem Hoškem

zakrasami

foto z knihy: Ráno na Pancíři

 

(as,jš) Lásku k Šumavě, citlivé oko fotografa, profesionalitu a smysl pro sladění proměnlivé nálady šumavské krajiny – to vše najdete v nové obrazové publikaci „Za krásami Šumavy“ Vládi Hoška.

skalice 34  skalice 26

V pořadí pátá samostatně vydaná publikace fotografa a cestovatele V. Hoška uchvátí čtenáře 115 novými náladovými snímky, včetně několika velkoformátových panoramat 46×21 cm, z celé Šumavy, ze všech ročních období. Řada snímků byla pořízena za svítání z nejatraktivnějších vrcholů Šumavy. Je dílem, které by rozhodně v knihovnách obdivovatelů zeleného srdce Evropy nemělo chybět.

 

Autor věnoval tuto unikátní sbírku šumavské krásy, kterou objektivem zachycuje už 40 let, své rodině a všem milovníkům Šumavy; připravil ji také k 50. výročí vyhlášení CHKO Šumava. Pokřtěna byla 25. května na zámku Skalice v Bohumilicích šestnáctistupňovým Křtícím pivem speciál od mistra Petra Klingra, které neslo etiketu vyrobenou právě k tomuto slavnostnímu účelu.

skalice 18  skalice 19

132 stran publikace vás od začátku do konce přesvědčuje, že to co v sobě ukrývá Šumava, jinde na světě nenajdete. Určitě se k jednotlivým fotografiím budete často vracet a náladovými snímky si připomínat, že pouze na fotografiích se dá čas zastavit a kouzlo okamžiku zvěčnit.

 

Knihu najdete na pultech knihkupectví jižních a západních Čech, v informačních centrech národního parku i v některých šumavských penzionech a hotelech.

 

Přejeme čtenářům příjemné zážitky z toulání a snění v krásách Šumavy a autorovi ještě mnoho nevšedních a inspirujících okamžiků v jeho milované krajině.

 

Ukázka  z knihy V. Hoška:

kremelna

Křemelná

 

rasnice u vlcich jam

 Řasnice u Vlčích Jam

 

vrchol ostry

Ostrý-vrchol

 

 

 Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Nevyužívejte dílo

komerčně-Zachovejte licenci 3.0 Česko