Ještě jednou Otava Cup 2013

Ohlédnutí za největším mezinárodním mládežnickým fotbalem…

 

V krátkém čase po atletickém mítinku se na sušickém stadionu uskutečnil další sportovní svátek – 19. ročník mezinárodního mládežnického fotbalového turnaje OTAVA CUP.

Turnaj, který se odehrál na hřištích v Sušici a v Hrádku, tentokrát přivítal 25 týmů z České republiky, Slovenska, Německa a Francie, bojující celkem ve čtyřech kategoriích.

 

A jak to všechno dopadlo?

V nejstarší kategorii ( A – starší dorost ) se utkalo 8 týmů z České republiky a Německa. Ve finále se nakonec utkali domácí dorostenci TJ Sušice s celkem FK Bílina. Po urputném boji nakonec domácí borci podlehli jen těsně celku Bíliny 0:1 .

 

Pořadí:

1. FK Bílina

2. TJ Sušice

3. FK Horažďovice

4. Sp Vgg Porz ( D )

 

 

 

Kategorie B – mladší dorost byla obsazena pouze pěti týmy s výraznou převahou celků z Německa, české barvy hájilo družstvo Doubravky Plzeň, které se probojovalo až do finále, kde se utkalo s družstvem SSV Vingst 05. Utkání skončilo v normální hrací době 1:1, na penalty zvítězilo německé mužstvo.

 

 

Pořadí:

1. SSV Vingst 05 ( D )

2. Senco Doubravka Plzeń

3. JFG Leitenbachtal „A“ ( D )

4. FSV Kempfenbrunn ( D )

 

 

 

Třetí kategorií byla kategorie C – starší žáci. Tato kategorie byla nejsilněji mezinárodně zastoupená, české barvy hájili domácí fotbalisté TJ Sušice, dále byly zastoupeny týmy z Německa, Slovenska a Francie. Domácí fotbalisté nezklamali a i přes silnou konkurenci se probojovali do finále , kde jen těsně podlehli německému celku SG Mülheim – Kärlich 1: 0.

 

 

Pořadí:

1. SG Mülheim – Kärlich ( D )

2. TJ Sušice

3. MŠK Želiezovce ( SK )

4. AS Huningue ( F )

 

 

 

V kategorii D – mladších žáků se utkaly pouze 4 týmy, tři české doplnil jeden tým z Německa.

I v této kategorii si sušičtí zástupci vybojovali postup do finále a přesto, že zápas s německým celkem z Brandenburgu skončil smírem 1:1, v penaltách zvítězili sušičtí a zaznamenali tak jediné první místo sušických týmů.

 

Pořadí:

1. TJ Sušice

2. SV Empor Brandenburg ( D )

3. FC Chotěboř

4. SK Klatovy

 

 

OTAVA CUP si už za dlouhá léta své existence vybudoval pevné místo v seznamu nejvýznamnějších sušických sportovních akcí a díky kvalitní organizaci v tom pokračuje i nadále a přináší sušickým sportovním divákům dobrý mezinárodní mládežnický fotbal.

 

Text : doc, foto: Tomáš Mašek

Připomeňte si atmosféru letošního ročníku  fotoreportáží Tomáše Maška.

 

{gallery}susice/2013/kveten/ohlednuti/{/gallery}