Hrad Velhartice celkové foto

Do Velhartic za tajemstvím korunovačních klenotů i divadlem

Hrad Velhartice celkové foto

Hrad Velhartice , vypínající se malebně nad údolím Ostružné, je častým prázdninovým cílem návštěvníků Šumavy a Pošumaví.

Stejně jako většina ostatních památek si na hlavní sezonu připravila správa hradu zajímavý program, který výrazně rozšiřuje nabídku toho, co je na hradě možno shlédnout.

 

Hlavním magnetem letošních prázdnin jsou bezesporu večerní divadelní prohlídky hradu Tajemství korunovačních klenotů. Tyto prohlídky se uskuteční ve dnech 25.7. – 27.7. , 8.8. – 10.8. a o hradozámecké noci 31.8.

Prohlídky začínají v 19.00 a je na ně nutná rezervace na tel. 376 583 315.

 

O víkendu 20.7 – 21.7. na hrad zavítá Marie Brožová a při Kreslení na Velharticích budou moci návštěvníci shlédnout naživo vznik nového obrazu z cyklu Jednorožců.

 

V neděli 21. července od 14.00 se na hradě odehraje představení hliněného divadla Hany Voříškové O zlaté rybce.

 

Tyátr Víti Marčíka si pro své diváky připravil na 4.8. hned dvě představení. Od 16.00 to bude pohádka Princ BAJAJA a pro odrostlejší diváky od 20.00 Labyrint světa – divadelní hru na motivy knihy J.A. Komenského.

 

Kromě toho na hradě probíhají stálé výstavy. V prostorách bývalého hradního pivovaru je to interaktivní hravá výstava pro děti Cesta tajuplnými světy, v podzemí pivovaru pak výstava sochaře Václava Fialy Pocta prostoru.

 

Další info najdete na stránkách hradu.

výstava Karel Zeman

velhartice zámek

 

 

Text : doc

Foto: správa hradu Velhartice