Rozloučení s legendárním divadlem

klatdivadlo
Klatovské rozloučení s legendárním divadlem

Osud legendárního severočeského Činoherního studia, jež od 1. února pozastavilo svoji činnost, vyvolal pozdvižení po celé zemi. Město Ústí nad Labem, které značně zkomplikovalo jeho financování, narušilo přes čtyřicet let trvající tradici této progresivní činoherní scény. Pro současný soubor to znamená zánik. Divadlo zřejmě skončí v insolvenci. V průběhu tohoto a příštího týdne zahájí herci z Činoherního studia, kterému radnice vypověděla nájemní smlouvu, loučení s budovou i se svým publikem.

 

 

Plzeňské centrum Johan se rozhodlo vyjádřit svou podporu Činohernímu studiu pozváním na přehlídku uměleckého přednesu, divadla poezie a pohybového divadla Poezie na rynku do Klatov. V pátek 21. března v 19.30 hod. bude na prknech Stálé divadelní scény v Klatovech hostovat s ojedinělým monodramatem Pan Theodor Mundstock. Jevištní úpravu jednoho z mondstock
nejznámějších románů Ladislava Fukse (
Spalovač mrtvol) zahraje ve vlastní režii Jaroslav Achab Haidler, který stál v čele Činoherního studia jako jeho ředitel, dokud nebyl v březnu 2011 z tohoto postu odvolán pro kritiku vedení města Ústí nad Labem.

Festival Poezie na rynku vyvrcholí víkendovým recitačně-divadelním maratonem 21. – 23. března.

 

 

Podrobný program najdete na webových stránkách www.johancentrum.cz

Sarah Sofia Huikari, PR participujícího kulturního spolku Rašelina