uvod

Trpaslíci si vzali Sněhurky

Vánoce jsou téměř zapomenuty, ale přece jen to není tak dávno,abychom si nemohli připomenout, jak se na ně připravovaly třeba děti ze ZŠ praktické v ul. Komenského (odloučené pracoviště ZŠ T. G. Masaryka). Tradice vánočních besídek nebyla porušena ani loni, a tak poslední školní den tu zavládla už ta pravá vánoční atmosféra.

Nacvičená vystoupení předvedly děti nejprve svým spolužákům, až později rodičům. Zapojili se všichni. Jako první vystoupili žáci ze speciální třídy – zpívali, recitovali a hráli na zvonkohru. právě tím velmi mile všechny překvapili a potěšili.

Pak přišli na řadu nejmladší žáci praktické školy, děti 1. až 5. ročníku. Ti si připravili netradiční pohádku, v takřka muzikálovém provedení, „O dvou Sněhurkách“. Pohádkové vystoupení bylo proloženo hudbou ze známých pohádekkrálovské dcery / Sněhurky se představily na známou „Když se načančám“, trpaslíci v roli ženichů žádali o ruku princezen za zpěvu „Trpaslíci trávou jdou“. Tím ale námluvy neskončily! Trpaslíci totiž museli každý sám za sebe předvést, co umějí. A tak se například objevil trpaslík – bandita s písní „Pod dubem“ – z pohádky Lotrando a Zubejda, nebo trpaslík – doktor s písní „Doktor Dam di Dam“ od Václava Neckáře. Když si Sněhurky vybraly své ženichy, slavila se velká svatba za doprovodu písničky „Trpasličí svatba“, kterou známe z pohádky „Ať žijí duchové“.

 

trpaslici 10

 

Na závěr ještě vystoupili žáci 7. a 8. ročníku, kteří příjemnou vánoční atmosféru vykouzlili zpíváním zimních a vánočních písní a koled.

 

Příjemně naladěni se pak všichni rozešli v očekávání vánoční nadílky a samozřejmě prázdnin.

– hh, red-

 

{gallery}susice/2015/01_leden/vanoce_tgm/{/gallery}