Nejvíce postižené okresy dostanou mimořádnou zásilku ochranných pomůcek

pomucky duben

 

Nejvíce postižené okresy dostanou mimořádnou zásilku ochranných pomůcek

 

(PK) Pro Domažlicko, Klatovsko a Tachovsko připravil kraj mimořádnou dodávku ochranných pomůcek. Zaznělo to na páteční videokonferenci se starosty vybraných obcí na Domažlicku a Klatovsku. Se starosty tachovského okresu se uskuteční jednání po víkendu. I nadále pak pokračují opatření v nejvíce nákazou postižených regionech kraje.

 

“Pro jednotlivé obce s rozšířenou působností jsme připravili balíčky s ochrannými prostředky pro zajištění ochrany například návštěvníků nákupních center nebo na dalších místech s vyšším výskytem osob. Jednotlivé obce s rozšířenou působností rozdělí ochranné pomůcky do obcí, které pod ně spadají,” vysvětluje hejtman Josef Bernard. V balíčku je připraveno pro každou obec 17 000 roušek, 400 ks ochranných brýlí, 6 200 rukavic a 100 ks obleků. Ochranné prostředky si budou obce vyzvedávat od pátku 17. 4. dle domluvy na krajském úřadě. Další dodávku ochranných prostředků pak dostanou obce příští týden, ta bude určena pro pracovníky vodáren, ČOV a dalších vybraných profesí.

 

Všichni starostové potvrdili, že bez problémů probíhá plošná desinfekce vybraných míst. HZS PK má pro obce připraveny další dodávky desinfekčních prostředků na určených výdejních místech.

 

Kraj také obdržel dodávku ochranných pomůcek pro praktické lékaře pro dospělé a praktické lékaře pro děti a dorost. V zásilce je přesně určen počet a typ pomůcek, které jednotliví lékaři dostanou (obleky, respirátory, rychlotesty). Další pak obdrží také ambulantní specialisté během následujících dnů.

 

Jak probíhají opatření na Domažlicku, Klatovsku a Tachovsku čtěte v článku Na Tachovsku začne plošná desinfekce vybraných míst, opatření pokračují i na Domažlicku a Klatovsku.

 

Dobrovolnictví

I nadále pokračuje spolupráce kraje na evidenci dobrovolníků a jejich koordinaci. Evidence dobrovolníků ZDE. Jak spolupráce s firmami a organizacemi z neziskového sektoru pokračuje uvidíte v reportáží pravidelného magazínu Náš kraj.

 

 

{jcomments off}