Linkový autobus v novém kabátě

Linkový autobus společnosti ČSAD České Budějovice v novém kabátě

 

     Nejsou akce jako akce. Ale ty, které by vám tentokrát rozhodně neměly uniknout, naleznete u nás ve Vimperku.

 

 

dsc 0011

 

     V letošním jubilejním roce jich pro vás město Vimperk, Městské kulturní středisko ve Vimperku a množství dalších pořadatelů, připravilo několik desítek. Od politických, společenských, poučných, zábavných pro děti i dospělé. Prostě především pro nás, Vimperáky.

 

     A jednou z forem jejich propagace je mobilní reklama na dopravních prostředcích. Již druhý „vimperský“ autobus vyjel dnes na pravidelnou linku, tentokrát směr Vimperk – Prachatice – Netolice – České Budějovice. Poveze s sebou upoutávku na vybrané vimperské akce letošní letní turistické sezóny. Doufáme, že bude vidět, a i jeho prostřednictvím navštíví vimperské akce mnoho spokojených návštěvníků. Realizace této propagace se ujala vimperská firma Tiskárna Akcent a fotografové Vladislav Hošek a Luboš Drenčeni.

 

     Občas slyšíme názory, že Vimperk je spícím, nudným městem se stále zamračenými občany. Naopak. S přicházejícím jarem se mezi sebou začínáme více bavit, plánovat společné akce a setkávat se. Věci jdou postupně, strategicky, s rozmyslem. Naše město si stále zachovává to genius loci, které jiná města díky náporu jednodenních turistů pomalu ztrácí. K druhému „neprobuzenému“ Krumlovu přirovnávají zahraniční turisté Vimperk, když se s nimi zastavíte na kus řeči v kaštanové aleji pod zámkem. Jací občané, takové město.

 

     Spolu s mými kolegy z odboru školství, kultury a cestovního ruchu a dalšími partnery uděláme maximum možného, aby se letošní rok po kulturní stránce vydařil.

 

Za kolektiv odboru ŠK, MěÚ Vimperk Renata Lešková 

 

{jcomments off}