Konec vimperského drogového Satana

 

 

Konec vimperského drogového Satana
————————————————————

  

 

        Celníci a policisté zlikvidovali organizovanou skupinu z Prachaticka. V čem jeli? Erotický dům a drogy… I takto by se dal ve zkratce popsat složitý případ, který v těchto dnech, konkrétně realizací 13. ledna 2021 uzavřeli specialisté ze sekce pátrání Generálního ředitelství cel společně s jihočeskými kriminalisty. Akce nesla název „ČAKAN“.

 

tr

        Při realizaci zadrželi, po rok a půl trvajícím sledování, čtveřici podezřelých ze závažných trestných činů na úseku výroby a distribuce drog. Po zadržení nakonec jihočeští kriminalisté obvinili tři osoby. Navázali tak na operativní práci kolegů celníků. Trojlístek byl obviněn ze zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a to jako členové organizované skupiny. Hlavní postavou skupiny je sedmatřicetiletý muž z Vimperka přezdívaný Boss nebo také Satan. Bývalý zápasník zásobující drogami nejen prachatické příhraničí, ale také celý Jihočeský kraj. Tak alespoň naznačují informace zajištěné operativci a vyšetřovateli. Tak o něm mluví lidé z jeho okolí. Odběratelé drog i jeho „obchodní partneři“ z něho měli velký respekt. Asi to tak chtěl, při razii se totiž zajistil samopal vzor 58 a revolver. Přezdívka Satan „pronásledovala“ i celníky, při založení prvních listů spisu vygeneroval počítač známé ďábelské číslo jako číslo jednací 666.

 

 

       Druhým obviněným je čtyřiatřicetiletý muž původem z Olomoucka. Ten měl roli hlavního chemika bandy. Třetí obviněnou je devětadvacetiletá žena též původem z Moravy. Fungovala jako přítelkyně Bosse a také jako provozní v jeho nočním klubu. Mimo jiné dohlížela na sklad drog a distribuovala drogy dál mezi „své“ dívky a jejich klientelu. Distribuci po kraji a pravděpodobně i za hranice zařizovali i další. I oni jsou v hledáčku celníků a kriminalistů. Čtvrtá zadržená, která nebyla zatím obviněna, měla za úkol zprovoznit „obchodní trasy“ s Ruskem. Její přesná role je ještě předmětem dalšího vyšetřování.

 

       Jen za poslední rok a půl měla skupina vyrobit či přeprodat značné množství drog, jen pervitinu minimálně 1,5 kg. Na realizaci se podílelo bezmála 150 celníků a policistů. Po zadržení skupiny provedli celníci a policisté sedm domovních prohlídek a čtrnáct prohlídek jiných prostor. Prohlížela se firma, sklepy, dřevníky a kůlny. Při prohlídkách zajistili anabolika, marihuanu, metamfetamin, desítky tablet extáze. Kriminalisté si odvezli rozebrané vybavení pro dvě kompletní indoor pěstírny, přenosnou varnu matamfetaminu, notebooky, tablety, mobilní telefony, samopal vz. 58, rušičku mobilních telefonů, kolt s náboji. Zajistili také zhruba ½ milionu v hotovosti, 2 000 000 korun na bankovních účtech, luxusní motorová vozidla a motocykl Harley Davidson. V pěkných vozech měl, podle svědků, Boss zalíbení. Celníci a policisté využili při prohlídkách psy cvičené na vyhledávání drog a bankovek.

 

Zdroj : policie ČR

{gallery}Jitka/rok2021/leden/boss{/gallery}

 


{jcomments off}