peseknove

Váš názor: Lesárna plave!

Váš názor 

 

 

Lesárna plave!

 

       Tak, konečně se to podařilo, že stavební zakázku nevyhrál Kutil. Takto se zřejmě radovali radní a koaliční zastupitelé, když podepisovali smlouvu o dílo „Stavební úpravy objektu čp. 313, Vimperk (rozuměj Lesárny) – výměnavoda střešní krytiny a zateplení fasády“ s firmou EVEN spol. s r.o., se sídlem Praha 10, V olšinách 2300/75, na částku 9 208 328,43 Kč. Pominu, že zcela nelogicky nejdříve vedení města nechalo opravit byty firmou GSI Invest, která patří panu Kutilovi, a až pak jim došlo, že se asi nejdříve měla opravit střecha, aby do nových bytů nezatékalo, což se hned první zimu stalo, a pak přišli i na to, že by mohli celý objekt zateplit.

 

 

       Následky tohoto úspěchu, s vybráním nevyzkoušené stavební firmy, mohli včera tj. 5.8.2022 na vlastní kůži ocenit nájemníci Lesárny, kdy intenzivní déšť způsobil, že opravovanou a nezakrytou „římsou“, omlouvám se, ale nevím přesný název, ale z obrázku je patrné o mám na mysli, došlo k vyplavení několika nově zrekonstruovaných bytových jednotek.

 

 

       Počáteční laxní způsob řešení celé situace ze strany města, protože byl pátek odpoledne, ještě celou tragédii potrhl. Nájemníci jsou z důvodu bezpečnosti i bez elektrické energie. Dalo by se říci, pěkný počin, kdyby nešlo o lidské neštěstí. Ono je vše jednoduché, když spolupracujete s firmou, která ví, co dělá, a pak najedenou přijde někdo nevyzkoušený a jeden se nestačí divit, co vše se může stát.

 

 

       Celá rekonstrukce Lesárny měla probíhat od opravy střechy a fasády po rekonstrukci bytů jako celek, tak by město, mimo tento průšvih, získalo i lepší cenu, než opravu rozdělit do více etap.

 

 

       Je mi opravdu líto nájemníků, kteří jsou nuceni snášet nepohodlí bydlením na staveništi a obávat se dalších možných problémů s tímto stavem spojených. Bylo by zcela logické, kdyby město po dobu trvání opravy střechy a fasády od nájemníků nevybíralo nájemné, jako kompenzaci za způsobené nepohodlí. Stejně tak doufám, že budou v plné míře odškodněni i vyplavení nájemníci.

 

 

       Tak zase někdy jindy a doufám, že při něčem příznivějším

 

Ing. Milan Pešek
kandidát za hnutí Jihočeši 2012

 

 


{jcomments off}