strakonice

Hokejový turnaj ve Strakonicích

Hokejový „Pekelný turnaj“ ve Strakonicích

V sobotu 7.12.2019 se na strakonickém zimním stadionu uskutečnil turnaj pro hráče ročníku 2012/2013. Turnaje se zúčastnila družstva z Vimperku, Strakonic, Tábora, Českého Krumlova a Kladna. Každé družstvo vytvořilo 2 týmy rozdělené podle ročníku, tzn. tým složený z hráčů narozených v r. 2012 a v r. 2013. Za zmínku stojí také systém turnaje, kdy se hrálo každý s každým 2 x 15 minut a počítali se oba poločasy jako samostatný zápas. Na závěr se ještě jeli samostatné nájezdy po 3 hráčích z každé strany, kde vítěz nájezdů byl také odměněn bonusovým bodem.

 

HC Vimperk 2013 nastoupil nejprve proti domácím strakonickým borcům. V prvním poločase po velmi dobrém výkonu a plnění taktických pokynů jasně zvítězili. Ve druhém poločase se nedařilo vimperským mladíkům proměnit spoustu šancí, takže brali remízu. Nájezdy pak zvládli vimperští a brali bonusový bod navíc.

 

V dalším utkání vimperské hráče r. 2013 čekal tým kladenských Rytířů. Pro vimperské naprosto neznámý tým, nikdo nevěděl, co může kluky čekat. V tomto zápase podali kluci asi nejlepší výkon na turnaji. Oba poločasy zvládli na výbornou a zaslouženě v nich zvítězili.

 

Po obědě nás čekal tým z Českého Krumlova. Vimperští vůbec nezachytili začátek zápasu a brzy inkasovali. Celou první půli byli mladíci všude později, neplnili taktické pokyny, nechali krumlovské v samostatných nájezdech na brankáře. Prohra první půle 2:4 byla ještě milosrdná a Krumlov bral zaslouženě body za vítězství v této části. Do druhé půle tým zvedl hlavu a začal hrát vyrovnanou partii. Bohužel na každý gól vimperských přišla vždy rychlá odpověď způsobená ztrátou koncentrace po vstřelené brance. Přesto se kluci nevzdali a 50 vteřin před koncem vstřelili gól, který znamenal vítězství v tomto poločasu. Na nájezdy poté byli úspěšnější hráči HC Vimperk! Tento zápas nám ukázal mnoho nedostatků především v soustředění hráčů. Nutno vyzdvihnout výkon brankáře Fridricha, který vimperské mnoha těžkými zákroky držel ve hře.

 

V závěrečném utkání si to vimperští s vidinou možného vítězství v turnaji rozdali s táborskými Kohouty. V první půli kluci od začátku šli za svým cílem, soupeře přehráli a zvítězili. Druhá půle byla velmi vyrovnaná a rozhodl ji pouze jeden gól, který vstřelili vimperští mladíci. Už před nájezdy tedy bylo jasné, že HC Vimperk 2013 se stane vítězem turnaje! V nájezdech jen potvrdili své umístění a také v nich zvítězili.

 

Je třeba zdůraznit, že turnaje se zúčastnila velmi kvalitní mužstva! Každý zápas byl díky systému turnaje otevřený až do konce. O to je výsledek hráčů cennější. Každý z hráčů r. 2013 dostal „zlatou“ medaili a tým obdržel pohár za 1. místo. Pevně věříme, že pro kluky bude tento turnaj motivací k dalšímu tréninku.

 

Závěrem musíme zmínit a pochválit skvělou organizaci turnaje, za kterou strakonickým děkujeme.

 

Sestava vítězů turnaje: Fridrich (brankář), Vinš (11 gólů v turnaji), Sitár (7 gólů), Kraml (4 góly), Velek (3 góly), Hujda (3 góly), Mirvald, Sochor, Předota, Venta.

 

{jcomments off}