Neštítil se okrást pozůstalé

Zpronevěra – neštítil se okrást pozůstalou
Od komisaře převzal ve zkráceném přípravném řízení sdělení podezření z přečinu zpronevěra 39letý muž z Plzně. Muž v polovině června loňského roku v obci Němčice převzal na hřbitově od poškozené 34 000 Kč a následně v září 26 000 Kč – jako zálohu na nákup materiálu k rekonstrukci dvou hrobů. Práci přislíbil udělat do konce loňského listopadu. Zůstalo jen u slibů a peníze už poškozená neviděla. Podobně okradl v Chlumčanech další ženu, od které pod stejnou záminkou převzal ve třech případech zálohy v celkové výši 20 000 Kč. Opět ale žádné práce neprovedl a peníze utratil pro vlastní potřebu.

 

Prodala konopí mladistvým
Ve zkráceném přípravném řízení převzala sdělení podezření z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy devatenáctiletá  žena z Klatov, která prodala konopí mladistvým. Za to jí podle trestního zákoníku hrozí ztráta svobody na jeden rok až pět let, případně vyměření peněžitého trestu.

 

Vloupání do tří chalup
V obci na Kašperskohorsku vnikl neznámý pachatel o víkendu do dvou rekreačních objektů. Z hospodářského objektu odcizil jízdní kolo, hliníkové sudy i nářadí a z půdních prostor odnesl paroží, kolovrat a kytaru. Prohledal i obytnou část chalupy. celková škoda – 15 800 Kč.

V dalším případě vnikl pachatel v noci z 15. na 16. března do rekreační chalupy, uvnitř vše prohledal a odcizil brusku, kytaru, vzduchovku a další věci. Majiteli způsobil škodu za 12 420 Kč.

A do třetice na Švihovsku – terčem zájmu zloděje se v uplynulých čtrnácti dnech stala opět rekreační chalupa. Po vloupání a prohledání si odnesl několik věcí, majitel vyčíslil škodu na 12 000 Kč.

-red, p cr-