zvonarna10

Putování vimperského zvonu

Z Holandska do Vimperka

doputuje v pátek dopoledne nový zvon Inocenc. V doprovodu zvonaře pana Manouška bude umístěn do kostela na náměstí. K jeho umístění, vysvěcení a zavěšení  je připraveno několik slavnostních akcí s následujícím harmonogramem:

 

22. listopadu mezi 9 a 10  hodinou  dopoledne  by  měl  dorazit  vimperský  zvon Inocenc do svého domovského města. Zvon bude umístěn do kostela na náměstí.

 

24. listopadu v 9.30  hodin  bude  slavnostní  bohoslužba  v kostele  Navštívení  Panny Marie na náměstí, při které proběhne i svěcení zvonu za účasti pana biskupa Pavla Posáta z Českých Budějovic.

 

26. listopadu  bude  v kostele  Navštívení  Panny  Marie  od  18 hodin  koncert  jako poděkování všem dárcům, kteří na zvon přispěli, vystoupí Wild Sticks.

 

27. listopadu  v Šumavském  pivovaru  se  bude  již  čepovat  19°  pivo Inocenc a v 18 hodin s harmonikou vystoupí Jakub Komrska.

 

28. listopadu by měl být zvon osazen do  věže  v dopoledních  hodinách,  čas bude ještě upřesněn.

 

30. listopadu  nastane  slavnostní  okamžik,  kdy  poprvé zazníi  srdce  zvonu  Inocenc, a doufáme,  že  tlukot  jeho  srdce  neutichne  po  dlouhá  staletí.  Hlas  zvonu  bude  také doprovázet druhý zvon Maria Hilfe. Slavnost rozeznění nového zvonu nastane při rozsvícení vánočního stromu – vše začne po 17 hodině na náměstí.

 

-mu, red-