konopi

Stíhání v drogové kauze rozšířeno

Členům drogového gangu přibývají trestné činy
 
     Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování, ve spolupráci s dalšími policejními složkami, od března letošního roku prováděli rozsáhlé šetření v rámci distribuce omamných a psychotropních látek, ke kterému docházelo i na Klatovsku.
Koncem září byli zadrženi tři podezřelí muži. Policisté zahájili trestní stíhání 31 letého muže ze Sušice, 25 letého z Kladna a 29 letého z obce u Sušice, pro přečin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a přečin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Podle rozhodnutí soudu byli muži vzati do vazby.
 
     Na základě dalšího zkoumání a šetření policie bylo v těchto dnech trestní stíhání tří mužů rozšířeno o další skutky. Dva starší muži byli obviněni ze zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Podle trestního zákoníku může být pachatel potrestán vězením  na 2-10 let.

 
 
 
     Muž ve věku 31 let ze Sušice, v letech 2010-2013, na různých místech opakovaně prodával nebo opatřil omamné a psychotropní látky. Nejméně v padesáti případech prodal pervitin ženě, za práci u domu předal muži v patnácti případech bezúplatně pervitin v množství po 0,5g a marihuanu nejméně v patnácti případech, ale za další dávky marihuany i pervitinu již zaplatil. Dalšímu muži ve třech případech předal pervitin. Muž za dodaný stavební materiál neplatil, ale bezúplatně výměnou předával marihuanu několika osobám.V rámci provedené domovní prohlídky byly v místě bydliště zajištěny suché zelené rostliny o hmotnosti 162 g a přes 400 různých tablet.
 
 
   Další muž ze Sušicka v místě bydliště a různých místech prodal či poskytl omamné či psychotropní látky nejméně ve 200 případech, kdy prodal marihuanu a  pervitin. Za účelem dalšího prodeje mu předal pervitin a po uskutečněném prodeji tento obdržel jako odměnu marihuanu. Obviněný marihuanu a pervitin prodával i dalším osobám.
Při domovní prohlídce v místě bydliště byla zajištěna krystalická látka a odborným zkoumáním byla zjištěna přítomnost metamfetaminu. Policisté zajistili i různé tablety a suché rostliny.
 
 
     Nejmladší muž v letošním roce opakovaně, v místě bydliště i na jiných místech, prodal nebo opatřil marihuanu i pervitin několika osobám. Muž přechovával při sobě i v místě bydliště krystalickou látku a byla zjištěna přítomnost metamfetaminu, zajištěny byly i suché zelené rostliny.”


 
 

nprap. Ladmanová Dana, Policie ČR