Bombou vyhrožovali dva muži ze Sušice

Bombou v budově klatovského soudu vyhrožovali dva Sušičáci a jeden Plzeňan. Za šíření poplašné zprávy může být pachatel potrestán odnětím svobody až na pět let.  

/k události z dubna letošního roku/

 

Případem se intenzivně zabývali kriminalisté z Klatov. Včerejšího dne bylo vyšetřovatelem zahájeno trestní stíhání třech mužů, dva muži ve věku  25 let ze Sušice a 27letý  muž z Plzně.

 

K případu více policejní mluvčí nprap. Hana Kroftová:

“První  mladší muž měl zavolat 15. dubna letošního roku krátce po jedenácté hodině do budovy soudu a  oznámit, že se zde nachází bomba. Následkem toho bylo provedeno opatření policie, prostor budovy byl vyklizen. Prohlídkou nebyl nalezen žádný podezřelý předmět. Díky tomu nemohl soud po dobu několika hodin vykonávat svoji činnost. Proti muži bylo zahájeno trestní stíhání pro  přečin šíření poplašné zprávy.

Nejstarší z mužů měl požádat jednoho z obviněných, aby zavolal na soud, že se v budově nachází bomba, ten však odmítl. Vyhověl mu však tím, že mu zakoupil mobilní telefon. Poté nejstarší z mužů požádal již výše uvedeného muže, aby na soud zavolal a poskytl mu telefon i číslo.

Nejstarší z mužů je obviněný pro  přečin šíření poplašné zprávy,  čin měl spáchat formou účastenství jako organizátor.”

 

 

Třetí muž (ve věku 25 let) se na přečinu podílel tím, že měl zakoupit telefon za účelem uskutečnění telefonátu o uložení bomby v budově soudu. Proto je proti tomuto muži zahájeno trestní stíhání pro přečin šíření poplašné zprávy spáchaného formou účastenství jako pomocník dle trestního zákoníku.

 

-p cr, red-