SUŠICE ZPÍVÁ – dnes hlavní oslavy

ZPÍVAJÍCÍ SUŠICE – 45 LET SDS

 

Byl založen roku 1969, má 4 oddělení, 5 sbormistrů a členů…. nepočítaně! Samozřejmě je řeč o Sušickém dětském sboru, kmenové základně muzikantů, zpěváků, hudebního života našeho šumavského městečka. Letos slaví neuvěřitelné 45. narozeniny. Číslo uvěřitelné, ale to, že je stále na výsluní, jede na plné obrátky, je čím dál lepší, sbírá světové úspěchy…. to přece stojí za  velkou oslavu, gratulaci  i potlesk (nejen v den výročí).

Po celou dobu své činnosti sbor spolupracuje s významnými hudebními skladateli a textaři (Miroslav Raichl, Václav a Ivo Fischerovi a Věroslav Neumann). Dramaturgii sboru obohacují choreografická ztvárnění někter ých skladeb pod vedením Svatavy Čížkové a Hany Kopové z tanečního oddělení ZUŠ (např. Otvírání studánek Bohuslava Martinů). V rámci sboru působí také komorní dívčí sbor a chlapecký sbor.

OSLAVY 45. NAROZENIN SE PŘIBLÍŽILY A PRÁVĚ DNES JSTE ZVÁNI NA  JEJICH HUDEBNÍ HOSTINU.

sbor

Řady sušických obyvatel se opět rozrostou o mnoho pěvců či muzikantů, kteří se díky této oslavě vránetí zpět do svého rodného města, aby společně s Pepčou Baierlem, zakladatelem SDS, a ostatními hudebními nadšenci strávili nespočet příjemných chvil, ať již na slavnostních koncertech či na „večeru pro zvané“.

V pátek 3. 10. 2014 v 19.30

začíná ve Smetanově sále koncert, v němž účinkují především bývalí odchovanci SDS či ZUŠ, pro něž je hudba neustále nejen koníčkem, ale třeba i životní profesí. Proto si budete moci užívat vystoupení mnoha místních sólistů a samozřejmě i hudebních těles. Vstupenky budou v prodeji na místě od 18.45 hodin.

 

 

V sobotu 4. 10. 2014 od 17 hodin v Sokolovně proběhne slavnostní koncert, jehož protagonisty budou všichni sboroví zpěváci. Na podiu se vystřídají všechna oddělení SDS i tzv. „bejvaláci“ a nakonec i Svatoboři a orchestr. Každé uskupení se připomene několika skladbami a po přestávce bude k vidění část opery Jakobín. 

Na koncert jste srdečně zváni!

 Po sobotním koncertu si mohou zájemci z řad účinkujících zavzpomínat během

společenského večera s rautem, taktéž v Sokolovně. Tím zakončí ZPÍVAJÍCÍ SUŠICE

oslavu 45 let SDS a bude se těšit na další setkání.

Celá akce je finančně podporována Městem Sušice, účastí a tím i pomyslnou gratulací ji podpoříte vy všichni, kteří se na koncerty přijdete podívat.

 

Za SP SDS Helena Pojarová Tesařová

-red-

 

sds plakat zpivajici susice 100x1414