atletika

Úspěšná sezona atletického potěru skončila

Letošní úspěšná sezona nejmladších sušických atletů se uzavřela v sobotu 27. září na společném krajském finále Plzeňského a Karlovarského kraje, které se uskutečnilo ve Stříbře.

Naši chlapci se do finále probojovali díky celkovému druhému místu v krajské soutěži, dívky skončily letos celkově páté bez možnosti postupu.

Do Stříbra vyrazilo „sedm statečných „ ve složení Miloslav Prášek, Šimon Svoboda, Michal Krouský, David Šarina, Jan Panenka, Vojta Spěváček a Jakub Heberlein. I přes tento malý počet se kluci v celkovém hodnocení neztratili a v několika disciplínách výkony na hranici svého maxima dosáhli na výsledky, které je v konečném bodovém součtu zařadily na pěkné páté místo. Navíc si někteří z nich vylepšili i postavení v atletických tabulkách, což je další nádherný úspěch.

 

Konečná tabulka FINÁLE – STŘÍBRO

 

1. TJ Baník Stříbro      164 bodů

2. AK ŠKODA Plzeň  124 bodů

3. ŠAK Chodov            71 bodů

4. TJ Sokol SG Petřín    68 bodů

5. TJ Sušice                  48 bodů

6. AC Domažlice          39 bodů

7. AK Sokolov              38 bodů

8. SKP Union Cheb     35 bodů

9. Mílaři Domažlice      28 bodů

 

K výkonu svých svěřenců se vyjádřil i trenér nejmladších atletů Jan Prášek : „K výsledkům bych rád dodal, že v těch 7 závodnících jsme s vůbec neztratili, všichni kluci  ve finále závodili na hranici svých osobních rekordů  a někde si je i vytvořili, což znamená, že v krajských tabulkách je: na 60m hladkých Milda Prášek na 1.místě (7,89 s), to je 7.místo v ČR; na 60m Míša Krouský na 6.místě (8,63 s) ;na 150m Milda Prášek na 2.místě (19,63 s) a na 1500m Míša Krouský na 3.místě (5:11,43 min).“

 

Kompletní výsledky v jednotlivých disciplínách najdete zde.

 

 

Na závěr úspěšné sezony nezbývá než pogratulovat sportovcům k jejich výkonům a poděkovat všem, kteří se na jejich přípravě podílejí. A doufáme, že se vysoká úroveň udrží i do příštích let.

 

 

(doc)