Uzavírka komplikuje dopravu u Volar

S počátkem letních prázdnin začala tří měsíční uzavírka mostu na silnici druhé třídy z Volar na Prachatice, důvodem je rekonstrukce mostu v obci Blažejovice. Objízdná trasa vede pro osobní vozidla z Volar na Mlynářovickou myslivnu a přes Blanický Mlýn do Blažejovic a to obousměrně. Vjezd je zde povolen pouze vozidlům do celkové hmotnosti 3,5 t a také linkovým autobusům.

 

Pro vozidla nad 3,5 t je stanovena objízdná trasa přes Vimperk dlouhá 62 km. Už v prvních dnech uzavírky však několik kamionů zákaz ignorovalo a řidiči se vydali na úzkou objízdnou trasu, která není pro tyto vozy naproto uzpůsobena. Takovým řidičům hrozí bloková pokuta ve výši až 2 000 Kč.

 

Hned v první den uzavírky museli řešit dopravní policisté drobnou dopravní nehodu. Objízdná trasa je úzká, plná zatáček, vzrostlých stromů v blízkosti komunikace a někteří řidiči projíždí tento úsek velmi riskantně a ohrožují tak ostatní účastníky silničního provozu.

 

Uzavírka potrvá až do 28. září tohoto roku, řidiči se tak musí obrnit trpělivostí a počítat s tím, že cesta z Volar do Prachatic se jim o několik minut protáhne.

 

Na objízdnou trasu by se neměli vydávat cyklisté, zvolit můžou buď komunikaci z Volar do Blažejovic, která je nyní prakticky bez aut díky uzavírce a dále se u Zbytin napojit na cyklostezku do Prachatic a nebo zvolit cyklotrasu z Volar do Zbytin kolem bazénu Mlýnskou ulicí a dále k rozvodí.

 

Objízdné trasy, zdroj mapy.cz:

 

(ir)