Nejen v pátek třináctého

Pátek třináctého rozhodně nebyl šťastným pro aktéry následujících událostí, které v ten den zaznamenali hasiči  a policisté Plzeňského kraje:

 

V Klatovech v ul. Suvorovova došlo k úniku vody z vodovodního potrubí. Voda vyvěrala na povrch vedle chodníku u plynové kotelny. Hasiči uzavřeli vodovodní šoupě poblíž místa události, voda přesto vyvěrala dál. Na místo se postupně dostavili zástupci Šumavských vodovodů a kanalizací a provozovatel plynové kotelny. Ti zamezili dalšímu úniku vody a jejímu zatečení do kotelny. Pro dořešení události bylo nutné odbagrovat zeminu. Majitelé vozidel zaparkovaných na parkovišti si museli svá vozidla přeparkovat a hasiči museli ořezat větve na okrasném jehličnanu do výšky 1 metr od země, aby stroji zpřístupnili manévrovací prostor.

 

Dopravní nehoda v Hrádku krátce po půl šesté  V Hrádku narazilo vozidlo do železného sloupu oplocení rodinného domu. Při příjezdu jednotky ze Sušice byl řidič v péči PČR. Hasiči uniklou naftu z auta  zlikvidovali pomocí sorbentu a po dobu zásahu a policejního vyšetřování na místě usměrňovali provoz.

S osobním vozidlem tovární značky VW Passat jel  29letý muž z Kašperskohorska, ve směru od Sušice na obec Hrádek. Při jízdě v klesání do levotočivé zatáčky dostal s vozidlem smyk, vjel pravou částí vozidla za pravý okraj komunikace a poškodil oplocení u domu. Po nárazu do oplocení vozidlo ve smyku pokračovalo na levý chodník a zastavilo se až po  zničení pneumatik. Řidič se podrobil dechové zkoušce a alkoholtester naměřil 1,58 promile alkoholu a rovněž test na omamné a psychotropní látky měl pozitivní. Muž byl převezen do nemocnice v Sušici, kde byly provedeny odběry biologického materiálu.Odtah vozidla si zajistil majitel sám.

 

13.11.2015 dn přeštice

Dopravní nehoda Přeštice 

Zhruba 200 metrů za Přešticemi ve směru na Plzeň se krátce po šesté střetla dvě osobní auta. Hasiči zajistili místo nehody a opatřili vozidla proti požáru. Po dobu zásahu na místě usměrňovali provoz.

V průběhu zásahu si jedna osoba začala stěžovat na bolest krční páteře, velitel zásahu si na místo vyžádal ZZS. Odtahovým službám pomohli havarovaná vozidla naložit a následně se silnice odklidili střepy.

 

 

Statistiky policie a hasičů se ale plnily i v následujcích dnech, kdy jim práci přidělávalo také počasí a kromě  zásahů u požárů a dopravních nehod likvidovali  popadané stromy na silnicích a  ty, které ohrožovaly pádem  bezpečnost nejen  na komunikacích:

 

HZS 14. listopadu:

V časných ranních hodinách v Sušici hasiči poskytli asistenci u přetlakovaného bojleru. Vypnuli proud a bojler odtlakovali. Do revize bylo doporučeno bojler nepoužívat.

 

V Mochtíně hasiči z Klatov po vyšetření nehody policií převrátili havarované vozidlo ze střechy zpět na kola a drobný únik PHM zachytili sorbentem. Při nehodě byla poškozena svodidla a dopravní značení.

 

V odpoledních hodinách hasiči ze stanice Sušice likvidovali požár plastového kontejneru v ul. Smetanova. Zásah provedli pomocí vysokotlaku, škoda nezjištěna, ke zranění osob nedošlo.  

 

Jen několik minut před pátou hodinou odpoledne vyráželi hasiči Správy NP Šumava na Modravu, kde u Roklanské hájovny popadaly polámané stromy

 

HZS 15. listopadu:

Kolem poledne hasiči Správy národního parku a dobrovolní hasiči ze Srní znovu odstraňovali stromy polámané a popadané vlivem silnějšího větru – tentokrát uvolňovali prostor a komunikace směrem ze Srní na Rokytu.

 

Už za tmy se s následky silného větru potýkali hasiči z Kašperských Hor, kteří odstraňovali dva padlé stromy přes silnici u Rejštejna.

 

Sušičtí hasiči kolem deváté večer uvolňovali komunikaci u Hartmanic.

 

 

Foto z víkendových zásahů hasičů Plzeňského kraje

 

{gallery}susice/2015/11_listopad/zasahy_vikend/{/gallery}

 

-hzs, p cr, red-