S nožem v tašce hrozila sebevraždou

Informační servis městské policie Prachatice

 

S nožem v tašce hrozila sebevraždou – 11. března zavolal na linku 156 občan úmysl sebevraždy s tím, že na Libínském sedle ho požádal muž aby zavolal policii, že jeho žena není zcela v pořádku a s nožem v ruce vyhrožuje sebevraždou. Na místo události byla vyslána hlídka MP a policie ČR. Policisté a strážníci zjistili, že muž si, spolu se svou družkou, dopřáli o obědě kávu s rumem. On poté odešel po své práci, paní to pravděpodobně nezvládla a po jeho příchodu na něj začala slovně útočit, sbalila si deku, 3 láhve vína, 1/ litru rumu a dva větší kuchyňské nože. Se dvěma igelitkami a hotovostí zhruba 1 200 korun odešla z domu. Než opustila dům vyhrožovala, že spáchá sebevraždu. Její druh se ji po chvíli vydal hledat a protože neuspěl, vše oznámil. Hlídka strážníků společně s policisty prohledávali okolí až do odpoledních hodin, kdy bylo na služebnu policie oznámeno, že se paní již vrátila domů a je v pořádku.

 

 

Alkohol mu pomohl pod lavičku – 15.března přijali strážníci na služebně telefonát oznamující opilého muže. Na tom by nebylo nic samo o sobě tak divného, kdyby nešlo o muže, který upadl ve vestibulu autobusového nádraží pod lavičku a zůstal ležet. Hlídka na místě zjistila, že „na zem“ pomohla muži 2 promile alkoholu. Lékař z přivolané záchranky konstatoval, že výtečník je způsobilý k převozu a ten následně putoval do protialkoholní záchytné stanice, kde mu k vyspání pronajali postel.

 

 

Ukradl gumového lva, pak ho stejně zaplatil – v sobotu 19. března, ve spolupráci s Policií ČR, jeli strážníci k prošetření oznámeného případu krádeže zboží v Kauflandu. Na místě strážníci skutečně zloděje našli, očekával je i pracovník ostrahy, který podal vysvětlení. Zadržený muž se pokusil ukrást gumového lva za 39,90 Kč. Na otázku, proč zrovna toto zboží chtěl ukrást odpověděl, že se mu líbí a chtěl to zkusit. gumová hračka ho ale přišla pěkně draho – kromě toho, že ji zaplatil, dostal od strážníků i pokutu.

 

Další krádež v Kauflandu – tentokrát se o den později o krádež pokusila žena – strážníkům se k činu přiznala a s ostudou a blokovou pokutou za své chování z Kauflandu odešla. Co bylo předmětem jejího zájmu? Kosmetická tužka za 44,90 Kč.

 

 

Opilec klopýtnul, ale byl krotký – 21. března v půl třetí odpoledne – toto datum a hodinu možná raději muž, který se „potkal s chodníkem“, díky přemíře alkoholu, který mu koloval v žilách. Strážníky na ležícího muže na chodníku na Velkém náměstí upozornil telefonát. Po příjezdu na místo kolem něj stál hlouček lidí, záchranka již byla přivolaná. Muž byl klidný a schopen sebekriticky přiznat, že se opil a prostě zakopl a skácel se. 2,53 promile alkoholu v dechu mu dávalo za pravdu. Pro jistotu ho ale záchranáři vzali do nemocnice na vyšetření, zda si při „klopýtnutí“ neublížil.

 

-red, mp pt-