Jsem AUTOnomní

Jsem AUTOnomní” je název projektu pro mladé lidi ve věku 16 – 26 let, kteří se potýkají s nepříznivou životní či sociální situacíSmyslem je pomoci jim  zvládnout vstup do samostatného života. Na účastníky čeká řada besed, přednášek, modelových situací, exkurzí, individuálních konzultací a poradenství z oblasti osobnostního rozvoje, financí a trhu práce. Všechny aktivity jsou díky podpoře Nadačního fondu Albert zdarma. Stále se mohou mladí lidé do projektu zapojit.

 

pracovnici ip

Pracovníci Klubu I. P.

 

První březnový den rozjel prachatický Klubu I.P. zcela nový projekt s názvem Jsem AUTOnomní. Smyslem projektu je pomoci mladým lidem ve věku 16 – 26 let, kteří se potýkají s nepříznivou životní či sociální situací, zvládnout vstup do samostatného života. Na účastníky čeká řada besed, přednášek, modelových situací, exkurzí, individuálních konzultací a poradenství z oblasti osobnostního rozvoje, financí a trhu práce.

 

Právě mladí lidé, potýkající se s nepříznivou životní či sociální situací, nemají často ve svém okolí potřebný vzor, nemají od koho převzít zkušenosti a informace, sami se neorientují v možnostech, které jim společnost nabízí. „Chceme těmto mladým lidem pomoci nasměrovat jejich AUTO žádoucím směrem prostřednictvím 6-ti životních lekcí – křižovatek, které vedou do cíle. Tímto cílem je samostatnost, finanční gramotnost, zodpovědnost a orientace na trhu práce“, přiblížila projekt realizátorka Mgr. Erika Švehlová. „Projekt podporuje autonomii, osobní zodpovědnost a tak napomáhá snížení závislost na sociálním systému“, dodává Erika.

 

Projekt bude probíhat až do poloviny května. Účastníci se setkávají zpravidla jednou týdně v prostorách Klubu I.P. na prachatickém náměstí. Díky finanční podpoře z Nadačního fondu Albert je projekt pro účastníky zcela bezplatný.

 

A co tedy projekt účastníkům konkrétně přinese? „Budeme se zabývat sebeprezentací zejména psaní e-mailů, komunikací, tvorbě životopisu a motivačního dopisu. Účastníci získají přehled, kde si hledat zaměstnání a vzdělávání nebo jak začít s podnikáním. Vydáme se na exkurze do banky, spořitelny, na poštu. Seznámíme se s dávkami nemocenského a důchodového pojištění a dávkami hmotné nouze. Budeme vytvářet osobní rozpočet“, upřesnila Bc. Jaroslava Mistrová, sociální pracovnice Klubu I.P. Projektem účastníky provedou sociální pracovníci, kteří se budou mladým lidem individuálně věnovat a odborní lektoři z oblasti financí.

 

Do projektu se mladí lidé mohou stále zapojit. Stačí napsat pracovníkům nízkoprahu na adresu: klubip@portusprachatice.cz

 

letak autonomni

-tzpp, red-

{jcomments off}