Senioři a spolky mají nové zázemí

Senior01

 

Komunitní centrum pro seniory a spolky bylo slavnostně otevřeno  ve čtvrtek 13. října v 16:00 hodin. Pro svou činnost našli členové spolků a dříve narození zázemí ve Sklářské ulici, v nově upravených prostorách. K těm dále patří již dříve vybudovaný venkovní areál s vybavením pro pohybové aktivity.

 

Zájem seniorské veřejnosti byl skutečně veliký, příchozí se do nově zadaptovaných prostor bývalé prodejny kancelářských potřeb “Elka” téměř nemohli vejít. Do budoucna je počítáno, že se celý objekt ve Sklářské ulici č. 399 stane domem pro seniory, ale zmíněného centra mohou využívat i jakékoli jiné městské spolky.

 

Senior09

 

Vedle hlavní klubovny se v přilehlé místnosti nachází vybavená kuchyňka a počítačové zázemí, nechybí ani sociální zařízení. Slavnostního otevření se ujala starostka Vimperka Jaroslava Martanová spolu s Věrou Vávrovou, která jménem Občanského sdružení Stanislavy Chumanové poděkovala všem sponzorům, bez jejichž pomoci by nebylo možno celý projekt realizovat, a seznámila přítomnou veřejnost s možnostmi využívání zmíněných prostor.  K slavnostnímu přestřižení symbolické pásky byl přizván též předseda vimperského seniorského klubu Karel Krejčí.

 

 

-text a foto: J. Tláskal-

{gallery}vimperk/2016/10_rijen/senior_centrum/{/gallery}

 

 

{jcomments off}